doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Verkiezingen zijn voorbij, maatregelen gaan gewoon door

Hoewel de Tweede Kamer er anders uit gaat zien, blijven Mark Rutte en Hugo de Jonge op dinsdag aan het roer staan als het om het mededelen van de maatregelen gaat. Wat dat betreft gaat er de komende weken weinig veranderen, want de avondklok gaat gewoon door en de terrassen blijven gewoon gesloten.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Verkiezingen zijn voorbij, maatregelen gaan gewoon door

In het Catshuis waren de meeste ministers het eens met het het doorzetten van de maatregelen. Het aantal besmettingen gaat met rap tempo omhoog en ook ligt het reproductiegetal nog boven de 1, wat genoeg angst veroorzaakt om de maatregelen door te zetten. Hoewel de besluiten natuurlijk nog niet definitief zijn, kunnen we morgen waarschijnlijk weer een persco met slecht nieuws verwachten.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Horeca

Zoals altijd is de horeca de dupe. Ondanks de actie met de uit protest geopende terrassen, moeten ze van de overheid in ieder geval tot Pasen gesloten blijven. “Ik denk vanuit de infectiedruk dat het een brug te ver is”, meldde Menno de Jong, viroloog en lid van het OMT eerder al. Veel horeca-eigenaren hadden de hoop om met Pasen de stoelen buiten te zetten al opgegeven. De verwachte kans dat zij open zouden kunnen gaan was ongeveer net zo groot als de kans dat Pasen en Pinksteren dit jaar op één dag vallen.

Avondklok

Hoewel Sigrid Kaag haar beklag deed over een avondklok met zomertijd, gaat die ook gewoon langer door. Volgend weekend gaat de klok vooruit, maar we moeten de avondzon tussen de gordijnen door bekijken, want de straten blijven na 21.00 op slot.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws