doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Players Championship stilgelegd na onwel worden Raymond van Barneveld

Kort na zijn match tegen Ryan Searle vanmiddag is Raymond van Barneveld onwel geworden. Op dit moment is er nog weinig bekend over de toestand van de Haagse darter.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Players Championship stilgelegd na onwel worden Raymond van Barneveld

Van Barneveld, die tegen Searle met 6-2 verloor, ging na de partij plotseling tegen de vlakte. Het toernooi werd tijdelijk stilgezet en er kwamen twee ambulances ten tonele, waarna de vijfvoudig wereldkampioen te hulp werd geschoten. De rest van de wedstrijden worden voorlopig nog niet hervat.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Van Barneveld kampt al langer met gezondheidsproblemen vanwege diabetes, de ziekte die volgens hem zijn carrière heeft ‘verwoest’. “Ik zag soms slecht, had soms ijskoude handen. Ik kreeg het maar niet onder controle, het was vijand nummer één. Ik had meer uit mijn carrière kunnen halen, maar ik weet echt niet wat ik anders had moeten doen”, sprak hij in februari vorig jaar.

Eind 2020 kondigde de darter zijn terugkeer als professional aan en in februari van dit jaar wist hij zijn toerkaart te pakken op de slotdag van de finaleronde van Q-School in het Duitse Niedernhausen. Tegen Searle, die bij het WK in de achtste finale werd uitgeschakeld, verloor Barney met een gemiddelde van 90,1 punten per drie pijlen. Searle domineerde de wedstrijd met een gemiddelde van 106,5

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws