doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Opnieuw megavangst cocaïne in haven van Rotterdam

Woensdag was het weer raak in de grootste haven van ons land. De Douane kreeg weer een container te pakken vol met het verboden snuifmiddel. In totaal gaat het om een straatwaarde van honderden miljoen euro’s.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Opnieuw megavangst cocaïne in haven van Rotterdam

Waren het de nieuwe ontgrendelde Sky ECC PGP-berichten die de politie naar deze zeecontainer leidden? Had de politie hem al langer in het oog? Hoe het ook zij: opnieuw een grote vangst voor het Hit and Run Cargo-team (HARC) die de teller van de ingenomen coke weer een flinke zet geeft.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De uit Ecuador afkomstige zeecontainer had - hoe kan het ook anders - een fruitbedrijf als eindbestemming. Onderweg naar Nederland was de lading op 16 maart al langs een belangrijke tussenstop - de haven van Antwerpen - gekomen. Daar kwam de container zonder problemen doorheen, maar toen hij eenmaal in de haven van Rotterdam lag, kreeg de Douane de container in de smiezen. Zij haalden hem van het slot om er vervolgens 4.425 blokken samengeperste coke van bijna een kilo per stuk uit te vissen. Straatwaarde: 300 miljoen euro.

Het verantwoordelijke HARC-team, 23 jaar geleden speciaal voor dit doel opgericht door Douane, FIOD, zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam gaat verder met het onderzoek. Het bakpoeder is inmiddels al in de oven gegaan.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws