doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

GroenLinks-jongeren zitten Jesse Klaver dwars

Jesse Klaver is ‘realistisch en rechts’, aldus de jongerentak van GroenLinks, Dwars. In een statement gaven ze de partijleider een veeg uit de pan, want volgens hen is vooral Klaver verantwoordelijk voor het zetelverlies.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
GroenLinks-jongeren zitten Jesse Klaver dwars

De jongerentak van GroenLinks heeft nogal wat te klagen over Jesse Klaver. In hun statement probeert de jeugd vegetarisch gehakt te maken van hun eens zo geliefde eikeltjespyjamadragende partijleider, want de dreun die GroenLinks tijdens de verkiezingen heeft gekregen, is volgens hen voornamelijk de schuld van Klaver.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

“In de campagne ontbrak het hoofdzakelijk aan een sterk verhaal”, vindt Dwars. Dat zou deels komen omdat Klaver te graag wilde regeren. “In een poging om serieus genomen te worden als potentiële formatiepartner, is GL steeds meer gaan dansen naar de pijpen van de grootste partijen.” De jongerentak ziet in Klaver ‘de stereotiepe tragedie van de jonge idealist die realistischer en rechtser wordt naarmate hij ouder wordt’.

Een rechtse en realistische politicus is natuurlijk niks voor GroenLinks, dus nu willen de jongeren actie zien, waarbij ze de ogen gericht hebben op de partijleider: “Dwars roept GL op om de noodzakelijke zelfreflectie te tonen en na te gaan wat nodig is om van deze nederlaag te herstellen.” Klinkt alsof het koppensnellen wordt bij de gehalveerde partij en Klaver zou weleens als eerste de deur uit kunnen gaan.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws