doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Duitse trainer moet voor straf de vrouwenploeg trainen

Bijzondere tik op de vingers voor de trainer van Mönchengladbachs O23, Heiko Vogel. Omdat hij zich nogal misdragen heeft langs de zijlijn, moet hij de mannen voorlopig even gedag zeggen en zes trainingen lang aan de slag gaan met het vrouwenteam. Daar kwam niet geheel verrassend nogal wat commentaar op.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Duitse trainer moet voor straf de vrouwenploeg trainen

In z’n gloriedagen bracht Vogel FC Basel (Nu 3e divisie in Zwitserland) naar de Champions League. Tegenwoordig zit hij op de bank bij de onder 23 in mönchengladbach, waar hij zich nog niet weet te gedragen ook. De trainer heeft een afstraffing gekregen omdat hij zich onsportief gedroeg tegenover de scheidsrechter. Daarop staat een boete van 1.500 euro + zes trainingen langs de lijn bij de meisjes of dames. Een straf die in de ogen van Vogel misschien meevalt, maar de rest van de wereld is ongetwijfeld binnen no time in rep en roer over de beslissing van de bond.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

In een wereld waar vrouwenvoetbal op z’n minst een gevoelig punt is, waar de één het de hemel in prijst terwijl er bij VI eens in de zoveel tijd een stapel blunders tevoorschijn wordt gehaald, struikelden de eerste mensen meteen over de straf. “Een heel slechte boodschap”, vindt Nicole Selmer, schrijfster van een boek over vrouwelijke voetbalfans met de titel Watching the Boys Play en lid van de organisatie ‘Frauen im Fussball’. “De straf voor Vogel zet een vrouwenploeg ook op het niveau van sociaal werk”, sprak Selmer bij ESPN. “Vrouwenvoetbal is een sport en zij die eraan meedoen, zijn even professioneel als hun mannelijke tegenhangers.”

Vogel heeft tot 30 juni om zijn straf uit te voeren. Of dat ook echt nog gaat gebeuren is nog maar de vraag, want nu de rest van de wereld lucht heeft gekregen van de situatie, zal het ongetwijfeld niet lang duren voordat de bond zelf een tik op de vingers krijgt en Vogel zijn straf weer verandert.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws