Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

UEFA: stadions moeten toeschouwers toelaten bij EK

Nog even en we zitten allemaal weer naar kale tribunes te kijken bij de kwalificaties voor het WK. Als het EK straks begint, komt daar echter verandering in, want volgens de UEFA ligt alles op tafel, behalve lege stadions. Een EK zonder publiek is volgens voorzitter Aleksandar Ceferin absoluut geen optie.

UEFA: stadions moeten toeschouwers toelaten bij EK

Volle stadions kan Ceferin niet beloven, maar hij wil in ieder geval dat fans de wedstrijden bij kunnen wonen. "We hebben diverse scenario's, maar de optie om welke EK-wedstrijd dan ook in een leeg stadion te spelen is van tafel”, vertelde hij tegen Sky Sports. Ook Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB ziet het wel zitten. "Ik heb een heel onrealistische droom en dat is 50.000 man in de ArenA”, grapt hij in een interview aan RTL Nieuws. Een meer realistische aantal toeschouwers zit volgens De Jong tussen de 15.000 en 30.000: “De absolute ondergrens is de situatie zoals we die in september hadden, met toeschouwers op 1,5 meter van elkaar. Toen konden er zo'n 15.000 mensen in het stadion. Dat moet komende zomer ook makkelijk kunnen op een goede manier.”

Of de wens van De Jong ook uit gaat komen is nog maar de vraag. Begin april moeten de twaalf gastlanden al doorgeven of ze de poorten open kunnen zetten voor het EK. Als Amsterdam op dat moment meldt dat er tijdens het EK niemand naar binnen mag in de ArenA, dan wordt het gewoon van de lijst geschrapt en spelen we het kampioenschap in de overige elf stadions. Bakoe, Bilbao, Boedapest, Boekarest, Dublin, Glasgow, Kopenhagen, München, Rome en Sint-Petersburg en Londen.

Sport
  • rtlnieuws.nl
  • BrunoPress