doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Stembureaulid: ‘Als je op Thierry of Geert stemt verscheuren we je stembiljet.’

Eén medewerker van het stembureau in Rotterdam had nog niet helemaal door hoe democratie precies in elkaar steekt. In een bericht op sociale media riep ze mensen op om te komen stemmen bij haar in het stembureau Argonautenweg in het gebied Hillegersberg-Schiebroek. Daar zette ze wel een bijzondere aantekening onder: “Als je op Thierry of Geert stemt verscheuren we je stembiljet. Kusjesss.”
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Stembureaulid: ‘Als je op Thierry of Geert stemt verscheuren we je stembiljet.’

Inmiddels is de vrouw van haar post geplukt, waar de gemeente Rotterdam een bericht over deelde: “De gemeente heeft per direct het stembureaulid de wacht aangezegd. De gemeente zet haar niet meer in. We hebben haar gevraagd de social media post onmiddellijk te verwijderen. De neutraliteit van onze stembureaumedewerkers moet buiten kijf staan.” De persoon in kwestie heeft na het ongeval meteen haar account afgeschermd.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Het bericht werd algauw opgepikt door Forum voor Democratie. Een aantal politici, waaronder uiteraard Thierry Baudet en Geert Wilders, lieten hun mening horen over het ongeval. Baudet vroeg zich meteen af er nog vaker fraude in het spel is: “Maar bij hoeveel medewerkers wordt dit niét ontdekt / wordt niét ingegrepen?” Wilders hield het korter. “Ongelooflijk”, was zijn reactie.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws