doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Politie raakt pistolen kwijt

‘Klein foutje’ bij de politie uit de polder: een voertuig gevuld met oefenwapens heeft onderweg alvast een deel van de lading gelost.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Politie raakt pistolen kwijt

Zaterdagochtend vertrok een bestelbus van de politie met onder andere drie kisten vol oefenwapens vanuit Lelystad in de richting van de A6 bij Almere-Poort. Toen de chauffeur na een rondje over de Oostvaardersdijk eenmaal bij de snelweg aankwam, zag hij in de spiegel dat de achterdeur van zijn busje wagenwijd openstond. Wat bleek? Slot kapot, lading kwijt.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De rest van het politiekorps werd meteen opgetrommeld om de berm leeg te scheppen, maar daar werd op een paar andere goederen na geen spoor van de inhoud van het politiebusje gevonden. Van schrik wisten de heren en dames van het bureau in Lelystad ook niet meer wat ze moesten, dus besloten ze maar een oproep online te zetten. Mensen die een tip over het ‘ongelukje’ hebben, mogen z.s.m. een belletje plegen. Anoniem tippen kan ook.

Voor de mensen die de komende tijd overvallen worden in de polder: de wapens zijn gemarkeerd en onklaar gemaakt, dus je kunt een gokje wagen en vriendelijk bedanken wanneer iemand met een pistool om je portemonnee komt vragen. Wij zouden het risico niet nemen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws