Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Max Verstappen: 'Dit was het beste testweekend ooit' 

De Nederlander is positief over het geslaagde weekend van Red Bull Racing, maar geeft geen garanties.

Max Verstappen: 'Dit was het beste testweekend ooit' 

Red Bull Racing lijkt voor het eerst sinds tijden goed op weg te zijn in de aanloop naar een Formule 1-seizoen. Het testweekend in Bahrein geeft de indruk dat het team meteen vanaf de eerste Grand Prix mee zal doen aan de top van het veld. De nieuwe RB16B gaf een sterke indruk, zowel qua stabiliteit als betrouwbaarheid. Als klap op de vuurpijl zetten Max Verstappen in de laatste sessie op de zondag de snelste tijd. De Nederlander was met een 1:28.960 de enige coureur die door de 1 minuut 29 barrière kwam.

Stabiel

Vorig jaar stond Red Bull er een stuk slechter voor tijdens de tests op het circuit van Barcelona. De RB16 bleek een bijzonder lastige auto te zijn. Zowel Verstappen als toenmalige teamgenoot Alexander Albon hadden hun handen vol aan de nerveuze achterkant van de wagen. Met de B-spec lijken die problemen zo goed als opgelost te zijn. Behalve een halve-spin op de vrijdag voor Verstappen waren er geen incidenten. Verstappen en Sergio Perez konden vol vertrouwen hun testprogramma's afdraaien.

Verstappen is positief over de balans van de nieuwe Red Bull: "Tot zover is het een vrij stabiele auto geweest. Dus dat is mooi. Er zijn een hoop dingen veranderd aan de vloer. Het is altijd een beetje moeilijker wanneer je weet dat je wat downforce zal verliezen met de vloer. We deden ons programma, en vergeleken met mijn eerste dag waren de omstandigheden iets anders dus we moesten de auto er een beetje op aanpassen. Maar ik denk dat het van onze kant soepel verliep. Ik ben blij met onze vooruitgang gedurende de hele test."

Matige Mercedes

Ironisch genoeg lijken de problemen die Red Bull in 2020 had overgedragen te zijn aan grote concurrent Mercedes. De regelwijzigingen voor dit jaar lijken de Schwarzpfeilen bijzonder hard te treffen. Meerdere spins, lockups en langzame rondetijden waren het gevolg. Lewis Hamilton's snelste rondetijd van 1:30.025 was nogal beschamend voor de kampioensformatie. Daarbij legde Mercedes het minste aantal ronden van alle aanwezige teams af.

Geen garanties

Max blijft ondanks alle positiviteit en de problemen voor Mercedes lekker nuchter: "Zeker, ik denk dat het de beste [test] ooit is geweest. Maar dat geeft je geen garanties, dus we zullen gedurende het raceweekend erachter komen waar we zitten. We kijken altijd naar wat we kunnen verbeteren en er zijn zeker dingen waar we aan willen werken. Ik kijk uit naar de eerste race. Ik denk dat iedereen dat nu doet, maar ik vind een race weekend persoonlijk een stuk interessanter. Maar natuurlijk moeten deze testdagen gedaan worden om de auto beter te begrijpen"