doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Verboden over Memphis te praten

Twitter heeft een bijzondere update gehad. Mensen die de volledige naam van onze Oranje-aanvaller gebruiken, raken sinds gisteren linea recta hun account kwijt. 
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Verboden over Memphis te praten

Sinds gisteren is ‘Memphis Depay’ een verboden naam op Twitter. Tweet je iets over de Oranje-international? Dan krijg je meteen een melding van het social media-platform: “We hebben vastgesteld dat dit account de Twitter-regels heeft geschonden, met name vanwege het plaatsen van privégegevens. Je mag geen privégegevens van andere personen plaatsen zonder hun uitdrukkelijke toestemming.” Vervolgens kun je gedag zeggen tegen je account, want dat is na het noemen van Memphis compleet onbruikbaar.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Het is niet duidelijk of het om een fout gaat of dat ‘hij die niet genoemd mag worden’ zelf bij de techgigant heeft aangeklopt om te vragen of ze berichten over hem willen censureren. In dat laatste geval is ook zijn club niet op de hoogte, want die vroegen vol verontwaardiging aan Twitter of ze misschien alweer over hun captain mogen praten.

Dus wees gewaarschuwd: Als je toevallig zin had in een felle Tweetstorm over Oranje, kun je die beter even uitstellen, want voordat je het weet praat je je mond voorbij over Memphis en dan is het: ‘dag account’.

Laatste nieuws