Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

OM: ‘Rico de Chileen en Ridouan T. zijn de Brangelina van de onderwereld’

Volgens het Openbaar Ministerie was er een innige band tussen Ridouan T. en Richard R. (Rico de Chileen). Zoals Brad Pitt en Angelina Jolie bekend stonden als Brangelina, werden de twee onderwereldfiguren HermanoSir genoemd. Maar waar Brangelina vooral bezig was met cocktailfeestjes en gastenlijsten, speelden bij HermanoSir vooral liquidaties en dodenlijsten.

OM: ‘Rico de Chileen en Ridouan T. zijn de Brangelina van de onderwereld’

In de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp kwam vandaag de officier van justitie aan het woord in de zaak rond Rico de Chileen. Tijdens zijn beschouwing kwam vooral de samenwerking van R. met Ridouan T. aan bod. Het duo werkte daarbij volgens het OM een dodenlijst af. Tegenstanders die hun gezamenlijke belangen in de weg zaten, waaronder bijvoorbeeld misdaadjournalist Martin Kok, zouden zo systematisch geliquideerd worden.

T. zelf verschijnt 22 maart voor de rechter bij de start van liquidatieproces Marengo.

Schone handen

Hoewel R. volgens het OM veel liquidaties aangestuurd zou hebben, heeft justitie geen enkele moord kunnen ontdekken waar hij concreet aan gekoppeld kan worden. De Chileen zou wel opdrachten geven, maar zelf zijn handen niet vuil maken. Zoveel werd volgens het OM duidelijk uit de correspondentie tussen T. en de Chileense Amsterdammer. De moordorganisatie die Rico zo aanstuurde, zou zich ook bezighouden met witwasserij en cocaïnehandel.

R. heeft zelf nog weinig prijsgegeven tijdens het proces. Alleen op selectieve onderdelen heeft hij verklaringen gegeven. De conclusies die het OM tot nu toe heeft getrokken zijn volgens hem vooral hypotheses en incorrecte interpretaties.

Later vandaag volgt een strafeis door het Openbaar Ministerie.

Misdaad
  • telegraaf.nl
  • ProShots