doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Man pleegt bankoverval tijdens proefrit - koopt auto van gestolen geld

Een 50-jarige vent die een proefrit in een nieuwe BMW deed, was wel te spreken over zijn auto. Hij had alleen de centen niet om zijn wagen te betalen, dus die ging hij onderweg even ophalen bij de bank.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Man pleegt bankoverval tijdens proefrit - koopt auto van gestolen geld

De Amerikaanse Eric Dion Warren was zo gecharmeerd van zijn Duitse bolide dat hij met een briefje in de hand de bank instapte. Geschreven op het kladje stond de niet bijzonder vriendelijke boodschap: “Dit is een overval. Als je grappen met mij probeert uit halen ga je dood. Ik wil 10.000 dollar (8350 euro) aan biljetten van 50 en 100 dollar, nu heb je 1 minuut, anders vermoord ik je.” Vervolgens haalde hij nog even zijn blaffer tevoorschijn om de medewerker extra te overtuigen. Die twijfelde niet en stopte hem meteen een stapel bankbiljetten toe, waaronder 1 setje waarvan de serienummers geregistreerd stonden. Makkelijk te traceren voor de politie dus.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Van korte duur

Eenmaal terug bij de autodealer overhandigde Warren zijn buit meteen aan de verkoper, waarna hij de sleutels van zijn splinternieuwe wagen in de handen gedrukt kreeg. Erg lang kon hij er niet van genieten, want de politie was al naarstig op zoek naar de nieuwe eigenaar van het setje geregistreerde bankbiljetten. Toen het onderzoek ze na korte tijd richting de BMW-verkoper leidde, werden ze meteen doorgestuurd naar de gehaaste vent die kort daarvoor cash had betaald voor een nieuwe auto. Een auto die geheel toevallig overeenkwam met degene die diezelfde dag gebruikt was voor een bankoverval.

Eén politiebezoek later en Warren mocht met handboeien om mee naar het bureau. Daar biechtte hij op de overval gepleegd te hebben, waarbij hij ook liet vallen dat het ‘wapen’ een waterpistool was met een stevige laag matzwarte spuitverf. Ondertussen heeft hij al een celstraf van twintig jaar gekregen voor zijn bijzondere proefritje. Tegen zijn nieuwe wagen kan hij voorlopig dus gedag zeggen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws