doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Jarenoude misdaad opgelost dankzij half opgegeten worst

Afgelopen donderdag werd een negen jaar oude inbraak eindelijk opgelost. Het DNA van de misdadiger kon gelinkt worden aan een half opgegeten worst die gevonden werd in het huis.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Jarenoude misdaad opgelost dankzij half opgegeten worst

Een bijzondere verrassing in Noordrijn-Westfalen (waar anders dan in Duitsland?): daar werd deze week een negen jaar oude inbraak opgelost. De dader had na het plunderen van de sieradendoos en de huishoudpot blijkbaar stevige trek gekregen, dus bij het verlaten van de woning maakte hij een extra rondje langs de keuken om daar een stevige hap uit de in Duitsland altijd-aanwezige worstenverzameling te nemen. Waar hij geen rekening mee hield, was het DNA dat overbleef toen hij de half afgekloven snack in de keuken achterliet.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Destijds slaagde de politie er echter niet in om te achterhalen wie de hongerige dader precies was, maar daar kwam dit weekend dus verandering in, toen een 30-jarige Albanees zijn DNA af moest staan na het plegen van een geweldsdelict. Ditmaal in Frankrijk, waar agenten hoogstwaarschijnlijk op zijn spoor kwamen na het vinden van een halve croissant of een deels soldaat gemaakt stuk brie. Hoe het ook zij: op het moment dat meneer zijn cellen in de DNA-bank terechtkwamen, ging er in Duitsland ook een lichtje branden. Daar hadden ze eindelijk hun worstenkauwende crimineel te pakken.

Helaas voor onze Oosterburen ging de eer van het opsluiten naar de fransozen. Match of geen match: het dossier over de inbraak was in Duitsland al lang op de bovenste plank gelegd om daar nooit meer vandaan gehaald te worden. Meneer gaat dus de Franse cel in, waar hij vast wel tevreden mee zal zijn, want die keuken is toch net een stukje beter dan de Duitse.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws