doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

RTL neemt afstand van Martijn Koning - cabaretier reageert op ophef

Het drama rond de Jinek-uitzending van gisteravond is nog niet over. De zender heeft afstand genomen van Martijn Koning, Eva Jinek zei sorry tegen Thierry en de cabaretier kwam zelf ook nog aan het woord.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
RTL neemt afstand van Martijn Koning - cabaretier reageert op ophef

Cabaretier Martijn Koning was afgelopen donderdag te gast bij Jinek, waar hij zijn zegje mocht doen over Thierry Baudet. De roast die daaruit voortkwam werd door de FvD-voorman niet gewaardeerd, waarna hij pardoes de studio verliet. Daarna volgde er een golf van kritiek over het programma en vooral het optreden van Martijn Koning.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Inmiddels heeft RTL afstand genomen van het optreden van de cabaretier. “Het spijt ons dat dit zo is gelopen en dat de kijker en de tafelgasten hiermee werden geconfronteerd”, meldden zij op Twitter. In het bericht lieten ze ook weten dat ze de tekst van Koning na herhaaldelijk vragen niet voor aanvang van het programma hebben kunnen bekijken.

‘De pleuris brak uit’

Ook de cabaretier zelf reageerde op het bericht. In een interview met AD liet hij weten dat het zijn bedoeling was om Baudet te raken “en dat is wel gelukt, ja”, sprak hij. In gesprek met het ANP zei Koning, die tijdens de algemene beschouwingen nog voor GroenLinks schreef, dat het voor hem niet uit maakt welke politicus hij voor zijn neus heeft: “Ik ben niet links of niet rechts, ik kan Klaver net zo hard aanpakken als Baudet.”

Naar eigen zeggen was het een bewuste keuze van Koning om zijn stuk niet in te sturen. “Ik stuur nooit stukjes op vantevoren ter inzage. Dat wil ik niet. Ik wil als cabaretier volledig vrij zijn in wat ik zeg”, liet hij via Twitter weten.

Koning gaf in gesprek met het ANP ook aan verbaasd te zijn over de negatieve reacties. “Ik vind dat ik in het verleden wel hardere dingen heb gezegd over andere politici. Maar misschien ben ik te naïef geweest in die verwachting.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws