doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Kritiek op uitzending Jinek na weglopen Thierry Baudet

Gisteravond koos Thierry Baudet voor een vervroegd vertrek bij de uitzending van Jinek, terwijl cabaretier Martijn Koning bezig was de politicus te roasten. Achteraf kwam er heel wat commentaar op de uitzending, waarbij niet alleen het cabaret bekritiseerd werd.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Kritiek op uitzending Jinek na weglopen Thierry Baudet

De lijsttrekker van FvD toert het hele land door om zijn verhaal te doen. Daarbij komt hij ook weleens binnen in een studio, waar hij vaak ook vervroegd uit vertrekt. Bij Jinek was het gisteravond weer raak: terwijl Martijn Koning een reeks harde grappen over de FvD-voorman aan het vertellen was, ging Baudet van tafel. De roast van Koning ging voornamelijk over het vermeende anti-semitisme en racisme van Thierry Baudet, die middenin het verhaal de studio verliet. Baudet heeft nog niet op het cabaret van Koning gereageerd, maar via Twitter uitte FvD wel kritiek op een ander moment in de uitzending, toen Farid Azarkan en Eva Jinek hem naar de mening van het Forum probeerden te framen als racist.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Ook Floor Bremer, politiek verslaggever bij RTL, die eerder in de uitzending met de FvD-leider in gesprek ging, liet van zich horen: “Ik sta niet achter de tekst van cabaretier Martijn Koning. Ik distantieer me totaal van de inhoud.” Zij had van tevoren geen idee wat de tekst van Koning zou zijn.

Theo Hiddema

De voormalig nummer 2 van Forum verscheen ook nog kort in de uitzending. In de uitzending was te zien hoe hij vertelde dat de appberichten van Baudet inderdaad reden waren voor zijn vertrek bij de partij. De rest van het interview, waarbij Hiddema zich positief uitte over Baudet, werd echter niet uitgezonden. Daar liet de advocaat zich over horen op Twitter: “Onvermeld is kennelijk gebleven dat ik ook heb gezegd dat ik Baudet heb leren kennen als een onbekommerd mensenkind dat te vrolijk in het leven staat om mensen vanwege een kleurtje te kunnen bejegenen. Zoveel bekrompenheid is hem vreemd.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws