doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Onheilspellende protesten tegen ‘moord’ op Maradona

De dood van Maradona houdt iedereen in Argentinië nog steeds wakker. Veel mensen zijn ervan overtuigd dat de voetballer overleden is door schuld van zijn dokter. Honderden fans gingen gisteren de straat op om duidelijkheid te eisen over de laatste uren van hun idool.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Onheilspellende protesten tegen ‘moord’ op Maradona

Er is heel wat onzekerheid over de dood van Maradona. Hoofdpersonen in het verhaal zijn de persoonlijke lijfarts, Leopoldo Luque en de advocaat van Maradona, Matias Morla. Volgens velen hebben zij zich schuldig gemaakt aan ‘moord’ op de Argentijnse stervoetballer. Actievoerders uitten tijdens het protest onder andere doodsbedreigingen aan het adres van Morla. Meerdere kinderen van de stervoetballer liepen ook mee, maar naarmate het protest grimmiger werd, besloten zij te vertrekken.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

‘Die dikke gaat de pijp uit’

Ook Luque is niet geliefd onder de Argentijnse bevolking. De arts zou de dag voor het overlijden van Maradona nog ruzie gemaakt hebben met de voetballer. Ook kwamen er WhatsApp-berichten boven water waarin hij met weinig respect over de stervende Maradona en zijn familie zou spreken. “Die dikke gaat de pijp uit”, sprak hij over de voetballer. Diens dochter, Jana, noemde hij een ‘vervelend kutwijf’, omdat zij liever wilde dat haar vader in het ziekenhuis werd opgenomen.

Er wordt nog onderzoek gedaan naar het overlijden van Maradona. Op dit moment is een panel van medische experts aan het kijken of hij voor zijn dood de juiste behandeling heeft gekregen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws