doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

36 maanden cel geëist voor dollemansrit door basisschool

Vandaag verscheen de 55-jarige Michel K. voor de rechtbank in Alkmaar. De man uit Grootebroek moest zich verantwoorden omdat hij vorig jaar op een feestavond met zijn auto een basisschool binnenreed. 
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
36 maanden cel geëist voor dollemansrit door basisschool

De schuldbewuste K. gaf tijdens het verhoor aan dat hij ’een paar biertjes’ had gedronken voordat het ongeval plaatsvond. Diezelfde dag had hij al ruzie gehad met zijn vrouw, waarbij vooral de overplaatsing van zijn zoontje naar een andere klas een pijnpunt was. “Alles is de schuld van de juf”, verklaarde hij daarover tegen de politie.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Dollemansrit

Het alcoholgebruik in combinatie met een persoonlijkheidsstoornis duwden K. uiteindelijk over de grens. Hij greep zijn autosleutels en reed richting de basisschool, waar op dat moment een afscheidsavond voor groep 8 plaatsvond. Er waren 25 leerlingen in de school aanwezig, net als hun ouders en een aantal leerkrachten. Daar was K. volgens zijn advocaat overigens niet van op de hoogte.

Dat neemt niet weg dat hij vervolgens met zijn auto door het hek en daarna door de deur van de school reed. Nadat hij uiteindelijk in de gang tegen een muur tot stilstand kwam, richtte hij zijn woede op de juf die voor alle frustraties zorgde. K. zwaaide met zijn armen, schreeuwend dat hij haar ging vermoorden en dat hij haar kop af zou gaan hakken.

Spijt

Voor de actie van K. heeft de officier van justitie 36 maanden cel geëist voor poging tot doodslag. Ook werd er gepleit voor een contactverbod met de desbetreffende docent. Tegen haar richtte K. ook het laatste woord van de zitting: “Ik wil de juf zeggen dat het me heel erg spijt, en daar wil het bij laten.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws