doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Opnieuw PGP-aanbieder gekraakt - politie doet invallen in 200 panden

Eerst was het Encrochat waarbij de politie mee kon lezen, nu is het Sky ECC. In het criminele milieu gingen al langer geruchten dat hun berichten via het programma bij hackers onder ogen waren gekomen. De Belgische media maken nu bekend dat de politie er inderdaad samen met Nederlandse hulp in geslaagd is om de versleutelde berichten te kraken.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Opnieuw PGP-aanbieder gekraakt - politie doet invallen in 200 panden

Volgens de Belgische media zijn zo’n 1500 agenten op pad gestuurd in de regio Antwerpen om aanhoudingen te verrichten in verband met het onderzoek dat vooral draait om internationale drugshandel. In totaal zijn er zo’n 200 huizen binnengevallen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De politie zou eind 2020 al geslaagd zijn in het ontgrendelen van de misdaadtelefoons die de reputatie hadden ‘onkraakbaar’ te zijn. In een periode van meer dan een maand zou de politie ruim tienduizenden berichten van criminelen hebben kunnen bekijken. Niet alleen de criminelen die gebruikmaakten van het programma zijn strafbaar, maar ook de provider en verdelers van de apps zouden doelwitten van de actie zijn.

Volgens De Standaard zijn er al tonnen cocaïne in beslag genomen dankzij de hack, voornamelijk in de haven van Antweren. De Belgische nieuwssite meldt ook dat er de komende dagen nog meerdere arrestaties worden verwacht. In Nederland leidde de ontgrendeling van Encrochat tot meer dan 100 aanhoudingen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws