doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Twitter zet stempel ‘misleidend’ op tweet van Thierry Baudet

Voor het eerst is een Tweet van een Nederlandse politicus door moederbedrijf Twitter als misleidend bestempeld. Het bericht van FvD-voorman Thierry Baudet ging niet geheel verrassend over het coronavirus.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Twitter zet stempel ‘misleidend’ op tweet van Thierry Baudet

“Ik ga me ABSOLUUT NIET laten vaccineren”, plaatste de Forum-lijsttrekker overtuigd op zijn account. Het risico is volgens hem volstrekt verwaarloosbaar. “In 2020 stierven 151 mensen onder de 70 eraan’. De bijwerkingen zijn heftig en langetermijneffect op immuunsysteem is volstrekt onbekend”, was de uitleg van de FvD-voorman.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Daar zijn ze het bij Twitter niet mee eens. Onder het bericht kwam een melding in het Engels te staan, waarin te lezen is dat het bericht misleidend is en dat gezondheidsfunctionarissen zeggen dat er niks mis is met vaccinatie. Twitter heeft eerder al officieel aangegeven dat ze in zouden grijpen bij dit soort berichten. op hun help-pagina zijn de precieze richtlijnen nog steeds te lezen.

Eén van de mogelijke gevolgen van de ingreep is verminderde zichtbaarheid van het bericht. Dan wordt het lastiger voor volgers om het te vinden.

FvD laat in een statement weten dat ze het niet eens zijn met de actie. “Als dat geen buitenlandse inmenging in de Nederlandse democratie is, wat dan wel?” was hun reactie.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws