doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Kabinet zet eerste stappen richting vaccinatiepaspoort

Als je nog een concert wilt bezoeken, een voetbalwedstrijd wilt bekijken, een ruimtereis wilt maken of je kroost mee naar een pretpark wilt slepen, moet je naast de ID-kaart, betaalpas, toegangskaarten etc. vanaf volgende zomer ook nog een door de overheid uitgedeeld vaccinatiebewijs tevoorschijn toveren. Mits ze een beetje op tijd af zijn natuurlijk.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Kabinet zet eerste stappen richting vaccinatiepaspoort

Vaccinatieplicht wil Hugo de Jonge ‘absoluut niet’. Dat mag dan zo zijn, maar het leven van iedereen die een prik heeft gehad wordt wel een stuk makkelijker gemaakt. Mensen die straks in het bezit zijn van een vaccinatiepaspoort kunnen grotendeels weer gaan en staan waar ze willen. Volgens bronnen bij de NOS zou het technisch mogelijk moeten zijn om voor volgende zomer zo weer wat deuren te kunnen openen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Vaccinatiepaspoort is eigenlijk niet helemaal het goede woord, want je hoeft niet per se geprikt te worden. Heb je het virus al onder de leden gehad of ben je kortgeleden positief getest? Ook dan zou het paspoort als toegangskaart kunnen dienen.

Hugo de Jonge bevestigde het nieuws nog eens bij RTL, waarbij hij ook meldde dat er misschien een app gaat komen. Er is al eentje die dient als testbewijs en "we kunnen die app zo aanpassen dat die eenzelfde code maakt van een vaccinatiebewijs”, vertelde de demissionair minister. Nu staat het ministerie van Volksgezondheid tegenwoordig niet echt bekend om hun technische vaardigheden, dus de deadline trekken we nog even in twijfel, maar of het nou volgende zomer is of pas met Kerst: dat paspoort komt er wel.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws