doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Mogelijk één besmetting bij Fieldlab-voetbalwedstrijd

Op de tribune bij het duel tussen NEC en De Graafschap is maximaal één persoon besmet geraakt met het coronavirus. Het was één van de twee eerste wedstrijden die dit jaar met publiek gespeeld werden. 
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Mogelijk één besmetting bij Fieldlab-voetbalwedstrijd

In de aanloop naar de wedstrijd werden alle supporters getest op het coronavirus. Tien stuks bleken het virus bij zich te dragen en mochten de wedstrijd dus gewoon thuis op de bank gaan bekijken, maar de rest kon met een mondkap op de smoel naar het stadion toe om van hun favoriete cluppie te genieten.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Achteraf werd de voetballiefhebbers gevraagd om zich vrijwillig te laten testen bij een locatie in de buurt van het stadion. 82% van de 1.153 NEC-fans kwam ook daadwerkelijk opdagen en drie van hen werden positief getest. Twee hadden eerder al COVID-19 gehad, waardoor het in hun geval waarschijnlijk om een vals-positief gaat, maar de laatste had daadwerkelijk het virus onder de leden.

Nu betekent dat niet meteen dat hij het ook op de tribune heeft opgelopen. Het zou ook kort na het bezoeken van het stadion gebeurd kunnen zijn. Laten we maar hopen dat het laatste geval waar is.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws