doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Bende rond ‘martelcontainer’ had grote moordplannen 

Tijdens de inleidende zitting van de zaak omtrent Roger ‘Piet Costa’ P. en zijn bende werd bekend dat ze heel wat liquidaties op de agenda hadden. De officier van justitie noemt de geplande moorden, waarbij familie en kinderen niet gespaard zouden blijven, ‘huiveringwekkend’.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Bende rond ‘martelcontainer’ had grote moordplannen 

De zitting vond plaats in de gerechtsbunker in Amsterdam. Hoofdverdachte Roger P. was niet aanwezig, maar er werd wel uitgebreid gesproken over de zaak rond hem en de bende van de zogenaamde ‘martelcontainer’. In een conflict over enkele miljoenen euro’s zou Costa de container opgezet hebben om tegenstanders te martelen. Daarnaast stonden er volgens het OM zeker zeven liquidaties op de planning.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De verdachten werden voor het eerst ontdekt door het onderzoek naar Encrochat. Daarbij konden agenten live meelezen met de berichten die verschillende criminelen naar elkaar stuurden. Zo werd al snel duidelijk dat P. van plan was om met een aantal mensen af te rekenen. “Iedereen gaat liggen, geloof me”, zou hij hebben gestuurd. “Ze moeten dood, tot hun hond toe”.

Martelcontainer

Volgens het OM was er op het terrein van de bende bovendien een uitbundige collectie materiaal aanwezig dat gebruikt zou worden om mensen te martelen. Er werd een container aangetroffen met een tandartsstoel waarin slachtoffers vastgebonden konden worden. Daarnaast werd er allerlei gereedschap gevonden dat gebruikt zou kunnen worden voor de martelingen, plus extra materiaal waarvan het OM verwacht dat het ingezet werd voor ‘waterboarding’. In een loods kwamen agenten nog een aantal gestolen auto’s tegen, vermoedelijk om beoogde slachtoffers mee te ontvoeren.

Het OM heeft ‘bitter weinig’ informatie weten te vergaren bij het verhoor van de verdachten. Volgens justitie liegt of zwijgt iedereen die tot nu toe verhoord is. Het OM heeft dan ook gevraagd of hun voorarrest verlengd kan worden.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws