doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Johan Vlemmix: 'Die drankrekening kan ik Rutte niet aandoen'

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart kunt u stemmen op maar liefst 37 partijen, dus opvallen in het moeras van onze democratie is bijna noodzaak. Daar heeft de lijsttrekker die momenteel campagne voert met de slogan ‘Ga stemmen: desnoods op ons!’ geen enkele moeite mee.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Johan Vlemmix: 'Die drankrekening kan ik Rutte niet aandoen'

“Met Johan Vlemmix van De Feest Partij!”

Johan! Is het feest al begonnen?

“Nou, we zijn druk bezig met een postercampagne, en die gaat hartstikke goed, al had het voor mij wel wat heftiger gemogen. U wilt toch ook serieus genomen worden? staat op een van de posters waarop een mooie dame op mijn schoot zit. Niks mis mee natuurlijk, maar op de oorspronkelijke poster had ik er MeToo onder gezet. Lag een beetje gevoelig. Dat snap ik natuurlijk ook, MeToo kan gewoon niet, maar ik wil juist dingen bespreekbaar maken. En dan het liefst met een beetje humor. Ik bedoel: we mogen tegenwoordig nergens meer een flauwe mop over maken. De humor is weg, op alle slakken wordt zout gelegd: ik heb steeds vaker het gevoel dat we in de middeleeuwen leven.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Dus is het tijd voor feest?

“Absoluut! Als ik een zetel krijg gaan we, als de coronacrisis voorbij is, het allergrootste volksfeest ooit vieren. Dan huren we alle zalen, theaters en stadions af en feest iedereen mee. Alle artiesten krijgen gewoon betaald, uiteraard. Althans, het tarief dat ze eerst ook verdienden. Als je eerst voor 200 euro optrad, krijg je nu niet opeens 6000 euro.”

Dus Marco Borsato krijgt meer dan een lokale kroegzanger?

“Marco Borsato krijgt ook meer dan ik, maar hij zingt dan ook beter dan ik.”

Wie gaat dat allemaal betalen?

“De overheid natuurlijk.”

Mark Rutte ziet je aankomen!

“Waarom niet? De meeste mensen hebben de oorlog niet meegemaakt, weten dus ook niet hoe het voelt om bevrijd te worden, dus we voeren Corona Free Day in. Bevrijdingsdag op 5 mei blijft gewoon bestaan hoor, maak je geen zorgen, maar er mag best nog een extra nationale feestdag bij. En wat voor één! Het allergrootste ter wereld! Bedenk eens hoeveel aandacht dat zal krijgen: dat gaat gewoon de wereld over! Er is alleen één kleine maar.”

En dat is?

“Je moet zelf je drank betalen.”

O?

“Nou vooruit: iedereen krijgt twee drankjes. Maar onbeperkt drank aanbieden kan niet, daar heb ik al eens mijn vingers aan gebrand. Toen het rookverbod in de horeca werd ingevoerd ben ik een ‘verplicht roken-café’ begonnen waar je onbeperkt mocht roken en drinken. Dat liep een beetje uit de klauwen. Die drankrekening kan ik Rutte niet aandoen.”

Een ander punt in je verkiezingsprogramma: een verkiezingsloterij.

“Klopt. Om meer mensen naar de stembus te krijgen. In België heb je een stemplicht, maar ik ben over het algemeen tegen verplichtingen. Dus ik hoop mensen naar de stembus te lokken met zo’n loterij. Iedereen die stemt, krijgt een lot waarmee je geweldige prijzen kunt winnen. Een huis bijvoorbeeld, of een auto.”

Een huis?

“Tuurlijk! Er worden miljoenen euro’s verspild aan verkiezingscampagnes, voor dat geld kun je best een paar mooie prijzen weggeven. Maar dat is niet eens het belangrijkste punt in mijn verkiezingsprogramma.”

Wat dan wel?

“Ik vind dat elke Nederlander van 18 jaar en ouder 10.000 euro belastingvrij moet krijgen. Zodat de economie weer op gang komt. Kijk, Donald Trump heeft een hoop gekke dingen in Amerika gedaan, maar hij heeft wel de Amerikaanse economie uit het slop getrokken. Dat moeten wij ook doen.”

En wie mag dat weer betalen?

“Ook de overheid. Onze staatsschuld is inmiddels zo groot dat we die toch nooit meer kunnen aflossen, daar kan best nog wel een beetje bij.”

Op naar die zetel!

“Ik ben natuurlijk niet gek: een politiek-bewust iemand zal nooit op mij gaan stemmen, maar je móet wel gaan stemmen, vind ik. Vandaar ook mijn slogan: desnoods op ons!”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws