doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

OM: verdachte woonde weken in huis met lichaam van gewurgde ex

Vorig jaar werd in Den Haag het stoffelijk overschot van de 35-jarige Gita gevonden. Op dat moment was zij al wekenlang vermist. Nu blijkt dat haar lichaam mogelijk al die tijd in haar woning lag, terwijl haar ex-vriend daar rustig verder leefde.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
OM: verdachte woonde weken in huis met lichaam van gewurgde ex

Gita werd op 9 oktober 2020 als vermist werd opgegeven. Op 24 oktober werd haar lichaam na een zoektocht van een aantal uur in haar woning gevonden, terwijl de politie al meerdere keren langs was geweest. De officier van justitie is ervan overtuigd dat het lichaam al die tijd in het huis aanwezig was: "De politie vond haar pas na drie uur zoeken. Ze lag onder een enorme stapel rotzooi op de bank.”

Moord

Op dit moment wordt nog onderzocht wanneer de vrouw precies is overleden. Het is in ieder geval duidelijk dat er sprake is van moord; het slachtoffer bleek te zijn gewurgd.

Verdachte in het onderzoek is de 26-jarige Boris S., die volgens buurtbewoners deels bij de vrouw was ingetrokken. S. had een relatie met het slachtoffer, maar gaf aan dat die sinds september over was en dat hij haar al een tijd niet gezien had toen ze als vermist werd opgegeven. Volgens de advocaat van S. is er onvoldoende bewijs dat de verdachte iets met de moord te maken heeft. Hij vindt het dan ook hoog tijd dat zijn cliënt door de rechtbank vrijgelaten wordt.

De rechtbank ziet daar echter geen enkele reden toe, want volgens hen is er voldoende bewijs om S. nog wel even achter de tralies te houden. Er zijn sporen van hem aangetroffen in het appartement. Op de nek van het slachtoffer werden bovendien DNA-sporen van hem gevonden. De details worden echter nog onsmakelijker. Buurtbewoners menen dat S. tijdens de weken nadat Gita vermist werd haar huis gewoon bleef bezoeken. Volgens het OM is het duidelijk dat hij al die tijd naast het lichaam van zijn ex op de bank ging zitten, met alle rotzooi als gevolg. Dat zou ook de sporen van zijn aanwezigheid in de woning verder verklaren.

De zaak gaat pas op 25 mei verder. Het wordt dan nog niet verder inhoudelijk behandeld.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws