Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Fransman maakt wijn met wiet

Voor de liefhebbers die geen tijd hebben om zowel langs de slijterij als de coffeeshop te rennen is er nu de ideale oplossing: Burdi W., een echte Franse wijn met ‘ontspannende en rustgevende’ ingrediënten.

Fransman maakt wijn met wiet

De Franse wijnmaker Raphaël de Pablo is een creatieve jongen die niet bang is om een beetje te breken met traditie. Deze wijnboer besloot gedag te zeggen tegen de aloude receptuur en een deel van zijn druivenranken in te ruilen voor een heel andere plant: cannabis.

Hoewel het idee uniek lijkt, is Raphaël niet de eerste die een wietje in zijn flessen stopt. Hij beroept zich namelijk op een heel oud recept. Een goede 2200 jaar geleden stopte de Gallische bevolking al cannabis in hun druivensap. Althans, dat blijkt uit archeologische opgravingen in de buurt van Bordeaux.

De opgravingen ontgingen Pablo niet en hij vond het wel een mooi idee. Meneer ging dus meteen aan de slag en na een lange periode van kweken, proeven en nog eens proeven is het eindproduct nu bijna beschikbaar. Er zijn straks zo’n 10.000 flessen in de omloop met een zacht prijsje van 34 euro per stuk. In de supermarkt zijn ze te vinden onder de naam ‘Burdi W.’, waarbij Burdi staat voor Burdigala (Latijn voor Bordeaux) en de W. staat voor wijn of wiet. Die laatste mag je lekker zelf invullen. Proost!

Bizar
  • vice.nl
  • Burdi W.