Tadić wordt aangevallen - Ajax doet aangifte

Na afloop van de topper in Eindhoven werden één of twee Ajax-spelers opgewacht door boze PSV-fans. Aanvoerder Tadić, die het op het veld al met Denzel Dumfries aan de stok kreeg, werd onderweg naar de spelersbus door de Eindhovense fans bekogeld. De Amsterdammers gaan daarom aangifte doen.

Gisteren eindigde de wedstrijd tussen PSV en Ajax in gelijkspel. De thuisploeg kwam in minuut 39 op voorsprong, maar met de overwinning in zicht werd er in minuut 92 een pingel uitgedeeld aan Ajax, waar Dusan Tadić gretig gebruik van maakte. Hij knalde de 1-1 netjes binnen, maar daar kwam wel wat commotie bij kijken.

De aanvoerder van de opponenten, Denzel Dumfries, zou namelijk geprobeerd hebben om de Servische captain af te leiden bij het nemen van de strafschop. Als we Tadić moeten geloven, riep Dumfries ‘pussy’ naar hem. Als we Dumfries moeten geloven, begon de aanvoerder van de Amsterdammers vervolgens over de moeder van de oranje-international. Hoe het ook zij, het leidde in ieder geval tot een verhitte discussie op het veld, waarbij beide heren door hun teamgenoten de kleedkamer ingesleept moesten worden.

Na afloop van de wedstrijd werd de Ajacied aangevallen door PSV-fans. De bij het stadion buitengesloten Eindhovenaren wilden een hartig woordje spreken met de aanvoerder van de tegenstanders, waarbij de politie er niet in slaagde om ze tegen te houden. Een aantal van hen begon toen met het bekogelen van de Amsterdamse aanvaller.

Bij Ajax werden ze daar niet zo vrolijk van. Die vonden het na de aangifte tegen Promes en de actie tegen Onana hoog tijd om een keer zelf iemand voor de rechter te slepen. De PSV-supporters die met spullen begonnen te gooien, kunnen daarom een aanklacht voor poging tot mishandeling verwachten.