doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Wilders wil Zwarte Piet als minister van Cultuur en Klaver kondigt nieuw bondscoach aan

Gisteren vond het grote RTL-debat vlak voor de verkiezingen plaats. Hoogtepunten waren de confrontaties met kiezers, Wilders aankondiging voor Zwarte Piet als minister van Cultuur en Jesse Klaver die niet zo veel verstand van voetbal bleek te hebben.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Wilders wil Zwarte Piet als minister van Cultuur en Klaver kondigt nieuw bondscoach aan

Gisteren werden er zes lijsttrekkers opgetrommeld voor een niet altijd even gezellig gesprek over klimaat, economie, diversiteit en corona. Het debat kreeg volgens De Telegraaf al snel de stempel ‘Wilders tegen de rest’ opgeplakt, want de beste man stond er bij de meeste onderwerpen alleen voor. Dat kwam bijvoorbeeld voorbij tijdens de discussie over diversiteit, die sowieso al voor heel wat hilariteit zorgde.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Er werd uiteraard geopperd dat ook de politiek wel wat meer kleur kon gebruiken, dus toen stelde Wilders voor dat Zwarte Piet wellicht een plekje in de Kamer kon krijgen. Dat schoot bij minister Kaag meteen in het verkeerde keelgat. Zij stond meteen klaar om ‘dat kán toch niet’ te schreeuwen na de ludieke opmerking van de PVV-leider. “U heeft er plezier in om mensen te kwetsen. Nu komt u weer met die zielige Zwarte Piet.”

Bondscoach

Jesse Klaver wilde ook heel graag zijn diverse steentje bijdragen. De GL-lijsttrekker had namelijk een mooi verhaal voorbereid over de keuzes van de bondscoach. Als die nou alleen maar witte voetballers op het veld zou zetten, dan hadden we natuurlijk geen enkele kans op het EK. Het voorbeeld liep alleen in de soep toen bleek dat Klaver oranje niet zo goed in de gaten heeft gehouden, want hij had het steeds over coach Koeman, en die is toch al een tijdje de deur uit.

Confronteren met kiezers

Een interessante RTL-extra die aan het debat werd toegevoegd, was politici met hun fouten confronteren door gedupeerde kiezers hun zegje te laten doen. Schaatsliefhebber Wopke Hoekstra mocht in gesprek met horeca-eigenaren en Mark Rutte kreeg er flink van langs door toeslagouder Kristie, die hem nog eens kwam wijzen op de toeslagenaffaire. “U heeft me in de steek gelaten”, sprak zei.

Na een avondje zweten voor de camera hebben alle politici nu even pauze. Op 15 maart komen ze in ieder geval weer in actie bij de EenVandaag één-op-één-debatten, waarna de NOS nog met een slotdebat komt.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws