Mark Rutte krijgt boze sekswerkers op bezoek

Alle contactberoepen mogen vanaf volgende week weer aan het werk, maar één groep wordt overgeslagen. Kappers, schoonheidsspecialisten en ook masseurs kunnen weer aan de slag, maar sekswerkers niet. “Dat valt toch niet meer goed te praten?” zegt sekswerker en activist Moira Mona.
Mark Rutte krijgt boze sekswerkers op bezoek

Volgens verschillende sekswerkers is het hoog tijd om een statement te maken tegen de politici. Daarom trekken ze op 2 maart richting het Binnenhof om te protesteren tegen het kabinet, aangezien de keuze om hun beroep als enige uit te zonderen voor hen bijzonder arbitrair voelt. De verklaring van Mark Rutte, dat je ‘heel dicht bij elkaar bent’, vinden zij niet overtuigend genoeg.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

“Sekswerkers zijn professionals en hebben zich altijd al beschermd tegen virussen en bacteriën. We hielden ons al aan hygiëneprotocollen voordat corona überhaupt bestond. Er valt niet redelijk te onderbouwen waarom we nu alweer anders behandeld worden”, vertelde Moira Mona in een interview tegen De Telegraaf.

Financiële problemen

Veel sekswerkers werken met de zogenaamde opting in regeling en betalen belastingen via de exploitant. Dat betekent in principe dat ze geen werknemer en ook geen zzp’er zijn, waardoor ze niet op noodsteun van de overheid kunnen rekenen. Voor veel van hen verdween het inkomen compleet tijdens de lockdown. Het feit dat ze vervolgens overgeslagen worden bij de opening van de eerste contactberoepen, komt daarom extra hard aan.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws