doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Politie zoekt ‘Bolle Jos’ in moordzaak rond ‘cokemakelaar’ Naima ‘Tante’ Jillal

De Nederlandse criminele onderwereld wordt de laatste tijd steeds verder uitgeplozen. De recentste ontwikkelingen gaan over de zaak rond Naima Jillal, een vrouw die regelmatig contact had met topcriminelen uit de cocaïnewereld. In oktober 2019 verdween zij spoorloos, waarna de politie op zoek ging naar mogelijke betrokkenen. Kortgeleden vonden zij een belangrijk spoor.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Politie zoekt ‘Bolle Jos’ in moordzaak rond ‘cokemakelaar’ Naima ‘Tante’ Jillal

De eerste naam die daarbij viel, was die van ene ‘Bolle Jos’. Politie en justitie gaan ervan uit dat hij betrokken is geweest bij de veronderstelde moord op Jillal. Over Jos is weinig bekend, wat de politie deed besluiten om een oproep te doen bij Opsoring Verzocht. Volgens hen moeten er mensen zijn die meer weten over het verband tussen Naima Jillal en ‘Bolle Jos’.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Vermoord?

Jillal werd op 20 oktober 2019 voor het laatst gezien toen ze in een donkere VW Polo stapte. Het is aannemelijk dat ze slachtoffer geworden is van een criminele afrekening na een mislukte cocaïnedeal. In het criminele circuit zouden foto’s circuleren waarop het levenloze lichaam van Jillal zichtbaar zou zijn. Ook zou haar woonadres in Amsterdam door onbekenden bezocht zijn, waarbij verschillende spullen werden gestolen. Een paar persoonlijke bezittingen werden later in een vuilcontainer gevonden.

Kort voor haar mogelijke overlijden vertrok Jillal vanuit Spanje naar Nederland. Een opmerkelijk detail, aangezien ze daar eigenlijk rust zou moeten houden vanwege een zware operatie.

Drugsonderzoek

‘Tante’ is bij de politie onder andere bekend vanwege haar samenwerking met de Nederlandse Roger P., alias ‘Piet Costa’. Volgens de politie was Jillal een hoofdrolspeler bij een partij van bijna 3.800 kilo cocaïne die in juni 2016 door de politie in beslag werd genomen.

Hoi tante , ik kan p niet bereiken is heel belangrijk. Op ons bak staat blokkade is gelost en we kunnen m niet ophalen. (…) Die gasten van p zijn oplichters. Hebben niets en kunnen niets. Nu zeggen ze zit een tip op die bakken. We werken 4 jaar op die lijn en doen alles zelf en nu zit tip op.

Een woedend bericht van ene 'Godfather' aan 'Classy'

Twee containers, één gevuld met cocaïne, zouden door een corrupte douanemedewerker op 'groen' gezet worden, wat betekent dat er geen fysieke controle plaats zou vinden. Zo'n controle kwam er echter wel, waardoor de container met duizenden kilo's coke in de handen van de politie viel.

Niet in het dossier

De kans dat Jillal nog berecht gaat worden is vrijwel nihil. In het onderzoek ‘Sartell’ tegen Costa wordt haar naam niet genoemd in het lijstje met verdachten. Het wekt de suggestie dat het Openbaar Ministerie overtuigd is dat ze er niet meer is. Eind 2020 weigerde het OM ook te vertellen of er drugsonderzoek gaande was rond de vrouw, ’omdat ze verdwenen is’.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws