Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vrouw van El Chapo gearresteerd in Amerika

Emma Coronel Aispuro, vooral bekend van haar huwelijk met de grote drugsbaron Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán, is gisteren in de boeien geslagen in Amerika. Blijkbaar had mevrouw Guzmán net als haar man een baantje in de drugswereld.

Vrouw van El Chapo gearresteerd in Amerika

De 31-jarige vrouw van El Chapo is een voormalig beauty queen met zowel de Amerikaanse als Mexicaanse nationaliteit. Die twee paspoorten komen goed van pas als ze heen en weer vliegt tussen de VS en Mexico om interviews te doen, plannen te smeden om haar man achter de tralies vandaan te trekken en in dit geval voor haar eigen criminele activiteiten: drugshandel.

Aispuro zou onder andere geprobeerd hebben om heroïne, cocaïne, wiet en crystal meth naar Amerika te smokkelen. Dat kregen de Amerikaanse autoriteiten in de smiezen, waarna ze de criminele schoonheid in de kraag vatten op het vliegveld van Dulles, om de hoek bij de Amerikaanse hoofdstad Washington.

Vluchtgevaarlijk

De vermeende drugssmokkel is niet de enige reden voor haar arrestatie. Aispuro heeft schijnbaar heel wat invloed gehad bij de ontsnappingspogingen van haar geliefde. El Chapo, voor wie het woord ‘vluchtgevaarlijk’ nog een understatement is, heeft ondertussen een flink aantal uitbraken op zijn naam. De laatste keer dat hij succesvol ontsnapte was in 2015, toen hij via een 1,5 kilometer lange tunnel aan zijn gevangenschap wist te ontkomen. De verwachting is dat zijn vrouw vooral bij deze ontsnapping een belangrijke rol heeft gespeeld.

Aispuro verschijnt morgen voor de rechter in Washington.

Misdaad
  • rtlnieuws.nl
  • ProShots