Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Duizenden mensen tekenen petitie voor legendarische Deen-knoflooksaus

De supermarktketen Deen heeft na lang wikken en wegen besloten om alle filialen te verkopen aan Albert Heijn, Vomar en DekaMarkt. Het wekt zorgen op bij de vaste klanten, die bang zijn dat de legendarische huismerk-knoflooksaus uit de schappen gaat verdwijnen. Een echte liefhebber startte alvast een petitie om de saus te redden.

Duizenden mensen tekenen petitie voor legendarische Deen-knoflooksaus

Initiatiefnemer is de 25-jarige Quinten uit Purmerend. Toen hij de aankondiging van Deen over de verkoop zag, besloot hij meteen in te grijpen om de saus te redden. Naar eigen zeggen wil hij de ‘smaakexplosie’ koste wat het kost proberen in de schappen te houden. Quinten startte een petitie en het werd al snel duidelijk dat hij lang niet de enige fan van de fameuze knoflooksensatie is. Duizenden mensen tekenden de petitie en Quinten kwam zowel bij NH Nieuws als bij RTL aan het woord, waar hij zich een echte fan toonde. “Het is een verslaving. Ik eet twee keer per week shoarma, en daarnaast nog shoarmapizza’s en tosti’s. Allemaal met deze knoflooksaus”, vertelde hij.

Ook de directeur van Deen, Leendert van Eck, liet van zich horen na het zien van de petitie. Hij gaf toe zelf ook de saus vaak uit de koelkast te grijpen, maar over een mogelijke oplossing voor de sauskwestie heeft hij zich nog niet uitgelaten.

Nieuws
  • nhnieuws.nl, rtlnieuws.nl
  • ProShots