doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Politie deelt morgen geen boetes uit voor kleine overtredingen

Morgen wordt het chaos op de Nederlandse straten, want de politie stopt met handhaven bij talloze overtredingen. Door rood fietsen op een rustige weg, geen richting aangeven en rondhangen in een portiek: al deze ernstige misdaden kunnen morgen zonder consequenties uitgevoerd worden.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Politie deelt morgen geen boetes uit voor kleine overtredingen

Als je zeker wilt zijn van je leven, kun je morgen beter niet de straat op gaan, want ons land is vanaf 07.00 gevuld met criminelen die hun acties zonder consequenties uit kunnen voeren. Overal zullen de kwaadaardigste figuren uit de krochten van de samenleving verschijnen om papiertjes op straat te gooien, rechtsaf te slaan zonder hun hand uit te steken en de muziek net iets boven het normale niveau te draaien. De politie stopt namelijk met het uitschrijven van boetes voor al deze grote kleine misdaden.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

cao-overleg

De reden voor dit gebrek aan handhaving is een protest van de politie tegen het stukgelopen cao-overleg. De vakbonden vinden dat het loon van de gemiddelde agent te langzaam omhoog gaat, terwijl de werkdruk snel stijgt vanwege de coronamaatregelen. Ze hadden het al druk, maar met de avondklok werd dat alleen maar erger.

Waarschuwing

Om nog een beetje orde in de onvermijdelijke chaos te willen houden, gaan agenten nog wel waarschuwingen uitdelen. Een boete laten ze voorlopig achterwege. In plaats daarvan krijgt de kleine overtreder een ‘actiebon’ in de hand gedrukt. Daarop staat waarom de politie weigert om mensen op de bon te slingeren.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws