Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Voormalig DENK-spookraadslid Gideon Everduim snoept van belastingcenten

Rapper, BLM-activist en DENK-spookraadslid Gideon Everduim heeft tijdens zijn politieke werk heel wat geld gedeclareerd voor onder andere uitjes, etentjes en schepsnoep. 

Voormalig DENK-spookraadslid Gideon Everduim snoept van belastingcenten

In de periode van 15 maart 2019 tot en met 14 maart 2020 heeft Everduim zo’n 12.000 euro gedeclareerd voor zijn politieke werk, terwijl hij zelden bij vergaderingen op kwam dagen. Een deel ging naar accountants, verzekeringen en het betalen van een fractiemedewerker, maar zo’n 3.000 euro belastinggeld ging op aan hele andere zaken. Dat blijkt uit een overzicht dat de provincie heeft verstrekt.

Meestal ging het om bedragen tussen de 20 en 70 euro, maar Everduim tikte ook weleens wat meer af. Zo organiseerde hij een Surinaams etentje, waarbij zo’n 50 man over de vloer kwamen. Ook een weekendje weg in een vakantiepark kwam op de rekening van de fractie te staan en entree voor pretpark Walibi mocht ook van belastinggeld betaald worden. Daarnaast draaide de belastingbetaler minstens eens per maand op voor een etentje van Gideon en mocht de portemonnee ook tevoorschijn gehaald worden voor het kopen van schepsnoep.

Niet altijd aanwezig

Everduim werd vorig jaar vervangen door Süleyman Koyuncu. Voor die tijd werd bekend dat Everduim steeds minder vaak zijn gezicht liet zien bij vergaderingen, waar hij op aangesproken werd door Commissaris van de Koning Arthur van Dijk. Dat leek niet heel veel te helpen, want de volgende vergadering kwam hij opnieuw niet opdagen. Het bestuur van DENK liet in een bericht over zijn vervanging later weten dat Everduim last had van burn-outklachten, waar hij zich voor had ziekgemeld.

Nieuws
  • nhnieuws.nl
  • ProShots