Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hugo de Jonge gaat op stap zonder mondkap

Coronaminister Hugo de Jonge heeft zou er goed aan doen om zijn eigen persconferenties nog een paar keer te bekijken. Uit een foto blijkt namelijk dat hij het verplichte mondkapje in openbare binnenruimtes dragen nog niet helemaal onder de knie heeft.

Hugo de Jonge gaat op stap zonder mondkap

Toen heel Nederland een tijd terug de schaatsen van zolder haalde om het ijs op te gaan, kon ook de CDA-minister niet achterblijven. Hij greep zijn latjes en sprintte naar een Rotterdamse werkplaats, waar de schaatsen even door de slijpmachine gehaald konden worden. De eigenaar vroeg meteen aan de minister of hij even een plaatje kon schieten, want een beroemdheid zoals Hugo heb je niet elke dag in de winkel.

Dat kiekje was eigenlijk voor de privécollectie van de schaatsenslijper bedoeld, maar op de één of andere manier kwam het ook bij een aantal kranten terecht. Toen die het plaatje publiceerden, leverde het een aantal verbaasde blikken op, want er ontbrak iets essentieels op de foto: Hugo had geen kapje op zijn smoel geplakt.

'Sorry'

Hugo voelde de bui alweer hangen toen hij het plaatje online zag verschijnen, want zijn reputatie lijdt al een beetje door de oud-leraar zijn problemen met rekenen. Hij besloot dus als de wiedeweerga online zijn excuses aan te bieden, waarbij hij nog even benadrukte aan welke regels hij zich wél hield: “Ondanks voldoende onderlinge afstand had ik ook tijdens de foto dat mondkapje beter op kunnen houden.” Jammer dat hij die andere regel alleen even vergeten was.