doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Avondklok tikt nog minstens een week door

Hoewel de avondklok eigenlijk dinsdag al plotseling aan zijn einde kwam, werd het besluit van de rechter op verzoek van het kabinet in de ijskast gedaan. Daar blijft het voorlopig nog even ongestoord liggen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Avondklok tikt nog minstens een week door

Vandaag vond het hoger beroep plaats in de zaak die Viruswaarheid aanspande tegen het Kabinet. Dinsdag kreeg kopstuk Willem Engel zijn gelijk, omdat de avondklok juridisch niet correct opgezet was en diezelfde avond zou er een einde aan de strenge maatregel komen. Na een snelle ingreep van de staat ging de avondklok in ieder geval tot het hoger beroep door. Dat werd vandaag verlengd totdat de rechtbank zijn besluit heeft genomen, volgende week vrijdag.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Het was een rustige zitting, in tegenstelling tot degene die dinsdag plaatsvond. Beide partijen kregen dubbele spreektijd, zodat er voldoende ruimte was voor eenieder om verhaal te houden. De staat hield het vooral bij de uitspraak van de kortgedingrechter. Viruswaarheid richtte de pijlen vooral op de problemen die de avondklok met zich meebrengt, die volgens hen schadelijker zijn dan de gevaren van de coronacrisis.

Besluit

De verwachting was dat de rechter aan het eind van de dag meteen met een oordeel zou komen, maar dat bleek met een week uitgesteld te worden. Pas op vrijdag 26 februari krijgen we te horen of de avondklok inderdaad geschrapt had moeten worden. Tegen die tijd zou de klok volgens de huidige planning al bijna aan de kant gezet moeten worden. Op dit moment staat een einde voor 2 maart op de agenda. Of dat ook werkelijk het geval gaat zijn, horen we op de persconferentie van aankomende dinsdag 23 februari.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws