doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

OM eist 6 jaar cel tegen 'manipulerende' Keith Bakker

De 60-jarige ‘verslavingsgoeroe’ Keith Bakker, onder andere bekend van het tv-programma Spuiten en Slikken, mag wat het OM betreft opnieuw de cel in. Ze eisen zes jaar celstraf en verplichte tbs-behandeling in een zaak rond seksueel misbruik van een minderjarige.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
OM eist 6 jaar cel tegen 'manipulerende' Keith Bakker

Volgens het Openbaar Ministerie leidde het meisje aan een eetstoornis. Daar zou ze rond haar 16e bij Bakker voor in behandeling gegaan zijn. De officier van justitie meent dat de verdachte haar vervolgens in heeft gepalmd. Bakker werd daarbij omschreven als ‘een zeer manipulerende man’ die misbruik maakte van de afhankelijkheidsrelatie tussen hem en het meisje.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Bakker vertelde dat hij inderdaad een seksuele relatie met het meisje aan was gegaan, maar pas vanaf haar 18e verjaardag. Ook zou ze nooit voor haar eetstoornis bij de verslavingsgoeroe in behandeling zijn gegaan. Daarnaast meent Bakker dat hij niet alleen seksueel contact had met het meisje, maar ook met haar moeder, waarbij op een gegeven moment zelfs bijna een trio was ontstaan. De moeder ontkent dit stellig.

‘Ernstige psychiatrische problematiek’.

Bakker, die eerder al twee jaar in de gevangenis zat voor misbruik, werd uitgebreid onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Hoewel het volgens de medewerkers daar duidelijk was dat Bakker leidt aan een persoonlijkheidsstoornis, konden ze niet concluderen of dat invloed had op de misdaden en verdenkingen. De medewerkers van het Pieter Baan Centrum hebben daarom geen advies uitgebracht. Desondanks eiste de officier van Justitie wel tbs-behandeling met dwangverpleging, aangezien er volgens het OM wel sprake is van ‘ernstige psychiatrische problematiek’.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws