Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Raymond van Barneveld pakt Tourkaart en keert terug als profdarter

Ruim een jaar geleden was het einde verhaal voor de carrière van Barney, maar eind 2020 kondigde hij zijn terugkeer aan en vandaag maakte hij die belofte waar. op de slotdag van de finaleronde van Q-School in het Duitse Niedernhausen wist Van Barneveld opnieuw een Tourkaart te pakken te krijgen.

Raymond van Barneveld pakt Tourkaart en keert terug als profdarter

Na drie zeges staat de 53-jarige Hagenaar klaar voor de vierde ronde van het toernooi, wat hem verzekerd van een plek in de top 8. Voor dit toernooi is dat natuurlijk goed nieuws, maar het extra effect - het bemachtigen van de Tourkaart - is vele malen belangrijker.

Door zijn Tourkaart voor de PDC te bemachtigen kan Van Barneveld meedoen aan alle Players Championships, waarvan vier eind deze maand plaatsvinden. Daarmee kan hij zich dan weer plaatsen voor majors zoals het WK en het UK Open.

Majors

Het is alweer even geleden dat Barney een individuele titel binnen wist te slepen. De laatste keer dat hij een major won, was in 2014 met de Premier League Darts. Tot 2020 deed hij nog wel mee in de grote toernooien, maar na meerdere teleurstellende resultaten besloot hij de handdoek in de ring te gooien. Op 23 september 2020 kondigde hij zijn terugkeer aan.

Sport
  • ProShots