doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Jack van Gelder en Sjaak Swart hebben radio-ruzie: 'sneue oude man’

Tijdens het radioprogramma NH Radio Sportcafé belden Jack van Gelder en Sjaak Swart tegelijkertijd in om even over voetbal bij te kletsen. Dat liep alleen niet helemaal lekker, want ze kregen het vrijwel meteen met elkaar aan de stok.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Jack van Gelder en Sjaak Swart hebben radio-ruzie: 'sneue oude man’

Presentator Leo Driessen van NH Radio Sportcafé besloot tijdens de uitzending van zaterdag een telefoontje te plegen met twee bekende Nederlanders uit de voetbalwereld. Terwijl hij al in gesprek was met Jack van Gelder, toetste hij het telefoonnummer van Sjaak Swart in. Mister Ajax zat op het moment dat hij gebeld werd alleen in de auto, dus hij vroeg of Driessen hem een minuutje later terug kon bellen. Prima, vond Driessen: “Dan ga ik even verder met Jack.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Zo begon het drama, want nadat de naam van Van Gelder viel, liet Sjaak Swart meteen een luide zucht horen. Waarom? dat wist Jack van Gelder wel uit te leggen: "Ik heb altijd een enorme bewondering voor Sjaak gehad, maar hij wordt nu een sneue oude man. Hij belt mij op tijdens de uitzending van afgelopen zondag en hij zegt: 'Gullit en jij moeten een keer ophouden om Van de Beek zo af te zeiken. Nou, dan heeft hij niet goed geluisterd. Wij hebben alleen maar gezegd dat we hopen dat Donny van de Beek speelminuten gaat maken om kans te blijven houden op het EK.” Dat vertelde hij allemaal terwijl Sjaak Swart gewoon mee kon luisteren.

Die werd dan ook niet vrolijk van Van Gelder. "Als je met hem gaat lullen, moet je niet met mij lullen”, meldde Swart. “Jack is een leuke gozer, maar hij moet niet over voetballen gaan praten. Voorspellingen moet je doen, of Vitesse nog in de buurt van het kampioenschap komt” Daarna vertelde Swart nog eens dat hij het gesprek niet wilde aangaan, waarna hij de hoorn neergooide.

Of het ooit weer gaat boteren tussen de twee? Dat is volgens van Gelder onwaarschijnlijk: "Nee nee nee, dat krijg je niet meer voor elkaar... Hij riep ook tegen mij: je moet je bek houden, want je hebt nooit hoog gevoetbald. Nee, dat klopt. Jammer, ik vind het een aardige man. Of laat ik het zo zeggen: het kan een aardige man zijn..."

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws