doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Boetes voor mannen die kapperszaak beschermden tegen relschoppers niet ingetrokken

De politie in Rotterdam heeft tijdens de rellen boetes uitgedeeld aan een groep mannen voor het zich niet houden aan de coronaregels. De groep probeerde de kapperszaak van de zus van één van de mannen te beschermen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Boetes voor mannen die kapperszaak beschermden tegen relschoppers niet kwijtgescholden

De advocaat van de twaalf mannen pleitte dat ze niets verkeerd hadden gedaan, maar de politie is genadeloos: “ze hadden de kapsalon ook kunnen beveiligen zonder de wet te overtreden”, staat in een brief die korpschef Fred Westerbeke naar een raadsman Frank van Ardenne stuurde. “Hoezeer de beweegredenen te begrijpen zijn, dient iedereen zich toch aan de wet te houden. De mannen zijn niet gearresteerd, omdat de agenten nadrukkelijk rekening hielden met de naar voren gebrachte omstandigheden.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De mannen, die tijdens de rellen afspraken om samen te komen in de kapperszaak, hielden daar volgens agenten niet voldoende afstand. Dat kan volgens Van Ardennen geen reden voor een boete zijn: “Je mag in een winkel zijn, als die maar niet open is voor klanten. Dat je maar één persoon op bezoek mag hebben, is geen plicht maar een dringend advies.” Toch besloot de politie om de boete te handhaven.

Bezwaard

De groep is niet van plan bij de pakken neer te gaan zitten. De volgende stap is bezwaar indienen bij het Openbaar Ministerie. De mannen geven aan dat ze de coronaregels respecteren, maar dat ze simpelweg in conflict waren met andere belangen, namelijk het beschermen van de winkel.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws