doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Coronavaccins gingen met de bus van de krokettenbakker mee

Toen Mark Rutte en Hugo de Jonge zeiden dat we in Nederland laat begonnen met prikken omdat we alles ‘voorzichtig’ deden, vertelden ze niet dat de vaccins vervoerd zouden worden door Nederlands meest betrouwbare transportmiddel: het busje van de krokettenbakker.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Coronavaccins gingen met de bus van de krokettenbakker mee

Uit een video die gedeeld werd door het AD, blijkt dat voor het veilig vervoer van de vaccins onder andere gebruik werd gemaakt van het busje van een krokettenbakker. Toen de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd de video onder ogen kreeg, werden ze er niet heel vrolijk van. In een voorzichtig persbericht lieten ze weten dat er vanaf nu anders omgegaan wordt met het transport. “Covid-vaccins zijn schaars, en als door problemen tijdens het vervoer vaccins niet meer bruikbaar zijn, dan is dat erg onwenselijk”, meldden zij.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Trots

De Utrechtse zorginstelling die de samenwerking aanging met de cateraar die de kroketten leverde is echter best tevreden over het plan. “Wij zijn er trots op dat wij, net als veel andere organisaties, op zeer korte termijn het vaccin veilig hebben kunnen vervoeren. Dankzij de snelle beschikbaarheid van de Nieuwegeinse Catering Company konden wij op de ochtend ná levering van het vaccin al starten met de vaccinatie van alle 550 cliënten”, sprak een woordvoerder.

Ook eigenaresse van de cateraar Natasja de Gooijer laat zich niet afschrikken door het commentaar van de Inspectie: “Wij vonden het heel fijn dat wij ZorgSpectrum konden helpen. Ik zou het heel jammer vinden als van iets positiefs iets negatiefs wordt gemaakt. Met onze vaccins is alles goed gegaan. Wij maken dagelijks onze bussen schoon en die temperatuur is prima.”

Ondertussen ging het bij andere transporten gewoon mis. Vaccins die naar Twente gingen, vlogen over de kop en waren naderhand onbruikbaar. Die hadden ze dus beter aan de krokettenbakker kunnen geven.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws