doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Vrouw riskeert twee jaar celstraf voor schelden op WhatsApp

Als je een het vliegtuig naar de Verenigde Arabische Emiraten pakt, moet je bij aankomst oppassen wat je zegt. Niet alleen in het echt, maar ook op je telefoon, want schelden is daar strafbaar.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Vrouw riskeert twee jaar celstraf voor schelden op WhatsApp

Een Britse vrouw met een grote mond kan twee jaar celstraf krijgen in Dubai, omdat ze haar Oekraïense huisgenoot in een kwade bui de huid vol heeft gescholden via WhatsApp. Het werd niet gewaardeerd door de oostblokker, die linea recta naar de politie ging met het bericht. Daarna volgde er radiostilte, tot de Britse dame voor haar terugreis op het vliegveld kwam.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Bij de paspoortcontrole werd ze namelijk even apart genomen. De douaniers confronteerden haar met het verschrikkelijke bericht (f*ck you) dat ze eerder naar haar huisgenoot had gestuurd. Zolang de klacht niet ingetrokken werd, kon de vrouw het land niet verlaten. De Oekraïner, die zich volgens de politie 'beledigd voelde', gunde de Brit haar vrijheid absoluut niet. Ze moet niet alleen in de Verenigde Arabische Emiraten blijven, maar riskeert daar ook nog een celstraf van twee jaar.

Oppassen

De hoge heren in Dubai, waar half welvarend Nederland op dit moment vakantie viert, hopen mensen zo nog even kunnen herinneren dat ze op hun woorden moeten passen als ze op bezoek komen. ‘‘Wees voorzichtig met het uiten van kritiek op personen, de VAE en de lokale autoriteiten”, sprak de minister van Buitenlandse Zaken.

Dan hebben wij het toch redelijk goed in Nederland.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws