doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Woede in Verenigd Koninkrijk om vaccinatie pedofiel Gary Glitter in luxe gevangenis

Gary Glitter zit in de gevangenis, voor pedofilie, voor de derde keer. Hij heeft er een redelijk luxeleven en kreeg bovendien een coronaprik voordat sommige medewerkers en leden van risicogroepen daar op konden rekenen. Daar kunnen maar weinig Britten zich in vinden.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Woede in Verenigd Koninkrijk om vaccinatie pedofiel Gary Glitter in luxe gevangenis

De 76-jarige muzikant zit al sinds 2015 in de cel omdat hij niet van minderjarige meisjes af kan blijven. In ‘The Verne’ (bijnaam ‘Luxury Alcatraz’) heeft hij desondanks geen slecht leven. De gevangenis staat bekend om zijn prettige locatie en makkelijke leefomstandigheden. Daarnaast sleept Glitter met zijn muziek nog steeds bakken met geld binnen. Om het feest compleet te maken heeft de ‘King of Glam’ daar inmiddels ook zijn vaccinatie gekregen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Dat wekt wat verontwaardiging op bij de rest van de wereld. Vooral David Spencer van het Centrum voor Misdaadpreventie vindt dat er iets beter over de vaccinatievolgorde nagedacht mag worden: “Er zijn nog talloze noodzakelijke medewerkers en vatbare mensen die nog geen prik hebben gekregen. Het is verkeerd om criminelen voor te trekken. Stel je voor dat je een gevangenisbewaker die Glitter in de gaten moet houden en je hebt zelf nog geen vaccinatie gehad. Daar word je niet vrolijk van.”

Niet voorgedrongen

Desondanks zegt de Britse overheid dat er geen sprake is van versneld vaccineren in gevangenissen. Glitter is nou eenmaal een oude man, dus het was gewoon tijd voor zijn vaccinatie.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws