doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Dokter van oppositieleider Navalny (55) plotseling de pijp uit

Nadat de Russische oppositieleider Navalny de gevangenis in is gestuurd, verdwijnt nu ook zijn dokter uit beeld. De 55-jarige Sergei Maksimishin, die Navalny behandelde na zijn vergiftiging, is plotseling overleden aan een hartaanval.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Dokter van oppositieleider Navalny (55) plotseling de pijp uit

De woordvoerster van het Omsk Ministerie van Gezondheid, Galina Narazova, maakte vandaag bekend dat de arts die Navalny behandelde voor zijn vergiftiging uit het niets een hartaanval heeft gekregen: “Toen hij hier aankwam was zijn bloeddruk boven de 250. Het is gelukt die naar beneden te krijgen, maar zijn hart kon het alsnog niet meer aan.”

Verdacht

De plotselinge dood van Maksimishin roept uiteraard vragen op. Niet alleen oppositieleider Navalny zelf raakte in de knel toen hij terugkeerde naar Rusland, maar ook zijn naasten kwamen in de problemen. Zo werd de advocaat van de Russische oppositieleider, Lyubov Sobol, gevangengenomen tijdens een interview.

Een ander vertrouwenspersoon van Navalny, Leonid Volkov, heeft weinig vertrouwen in een onderzoek naar het plotselinge overlijden van Maksimishin: “De Russische gezondheidszorg is erg slecht en het is niet ongewoon voor artsen van zijn leeftijd om plotseling te overlijden. Ik denk dan ook dat er geen onderzoek wordt ingesteld naar zijn dood.”

Navalny, die president Poetin eerder beschuldigde van vergiftiging, werd bij zijn behandeling door Maksimishin naar Berlijn gevlogen. Daarbij verbrak hij een afspraak over zijn voorwaardelijke vrijlating voor een fraudezaak. De oppositieleider kreeg daarvoor drieëneenhalf jaar gevangenisstraf.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws