doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Ripdeal-schutters gaan 14 jaar de cel in - één dader nog steeds vermist

In 2019 werd Ray Tensaini vermoord tijdens een ripdeal in Almere. De verdachten wisten te ontkomen met een lading drugs en een stapel contant geld, maar één van hen werd opgepakt. De ander is, inmiddels meer dan een jaar later, nog steeds op de vlucht. Beide daders hebben 14 jaar celstraf opgelegd gekregen voor gekwalificeerde doodslag
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Ripdeal-schutters gaan 14 jaar de cel in - één dader nog steeds vermist

Op de beelden in de onderstaande video is te zien hoe de verdachten een appartementencomplex aan het Stadhuisplein in Almere-Stad binnengaan. De verdachten, Younes el M. (21) en Youssef Ben Hamou (26) trekken hun wapens, schieten de 35-jarige Tensaini in zijn borst en vertrekken met de drugs en het geld in hun zakken. Al met al duurt de ripdeal niet langer dan twee minuten.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Bewijsmateriaal

De politie kon de twee verdachten al snel aanwijzen. De halfbroer van Tensaini kwam kort na de aanslag een verklaring afleggen bij de politie, waarin hij vertelde dat zijn broertje een deal had met de twee jongens. Via afgeluisterde telefoongesprekken werd al snel duidelijk dat er sprake was van voorbedachte rade. Daarnaast werd er ook nog een peilbaken onder de auto van het slachtoffer gevonden.

Op de vlucht

De verdachten sloegen op de vlucht, maar M. werd al snel na de moord in de kraag gevat. H. is echter nog steeds spoorloos. Inmiddels is zijn naam op de Nationale opsporingslijst verschenen, maar tot nu toe heeft dat nog geen succes opgeleverd. Aan een gouden tip over de locatie van H. zit een beloning van 10.000 vast.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws