doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Lockdown zet dierenlevens op het spel in Blijdorp

Dierentuinen zijn net als andere bedrijven hard getroffen door de strenge lockdown. Artis moest hun leeuwen verhuizen, maar Blijdorp heeft nog een veel tragischere planning. Bij ernstige financiële problemen kiezen zij in het ergste geval voor euthanasie.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Lockdown zet dierenlevens op het spel in Blijdorp

Vorige week maakte wethouder Bert Wijbenga (dierenwelzijn) bekend dat Diegaarde Blijdorp manieren zoekt om de economische schade van de coronacrisis tegen te gaan. Daarbij worden verschillende opties bekeken. In het ergste geval kiest Blijdorp ‘zeer tegen haar zin’ voor euthanasie van gezonde dieren.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Aanklacht

Het bericht van de dierentuin leidde uiteraard tot een hoop geschokte reacties. Er werden inzamelingen georganiseerd en de gemeente Rotterdam gaat in overleg om te kijken of er financiële steun kan komen voor de dierentuin. Maar er worden ook juridische ingrepen voorbereid. Zo meldden verschillende dierenorganisaties dat ze Blijdorp aan zullen klagen als ze het plan voor euthanasie voortzetten.

De aanbeveling van organisaties zoals Comité Dierennoodhulp is om kosten te besparen te stoppen met fokken. Dat lijkt echter een strategie die meer geschikt is voor de lange termijn en bovendien vooral in lijn is met de plannen van organisaties zoals het dierencomité, die liever zien dat dierentuinen in het geheel zullen verdwijnen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws