doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Verlengde avondklok komt dichterbij

Waar een soort halfbakken versoepeling van de coronaregels het thema van de week was, lijkt één geliefde maatregel nog langer bij ons te blijven.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Verlengde avondklok komt dichterbij

De avondklok, die in principe af zou lopen op 10 februari, dreigt nog een staartje te krijgen. Uiteraard is het angst voor de verschillende gemuteerde varianten van het virus die het kabinet ervoor doet kiezen om de avondklok door te zetten. Dus ook al zei Mark dinsdag “liever niet” over verlenging, hij lijkt het toch te doen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Een zwaar debat

Hugo de Jonge staat een zwaar debat te wachten. De steun voor de maatregelen zakt naarmate duidelijk wordt dat het vaccinatiebeleid op allerlei gebieden tekortschiet. Toch wordt er verwacht dat sommige partijen - de vingers van insiders wijzen volgens De Telegraaf naar GroenLinks, PvdA en D66 - overtuigd kunnen worden met ‘goede argumenten’ van de vertegenwoordigers van verlenging.

Daarnaast wordt er kritiek verwacht op een aantal andere plannen voor de maatregelen. Zo staat het heropenen van basisscholen volgende week op de planning, maar daar zit een protocol bij dat volgens brancheorganisaties helemaal niet haalbaar is. Zij noemen de plannen van het kabinet ‘onwerkbaar’. Ook over die kwesties zullen waarschijnlijk felle debatten ontstaan.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws