doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Dit weekend tot wel 40 cm sneeuw verwacht

Zet de sneeuwschuiver maar klaar en haal het zout maar weer uit de keukenkast, want het Europese weermodel ECMWF zegt: sneeuw is op komst.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Dit weekend tot wel 40 cm sneeuw verwacht

Er werd eerder al gemeld we eindelijk wat winterweer konden verwachten, maar nu lijkt het moment ook echt daar. Zowel het Europese als het Amerikaanse weermodel voorspelt een dik pak sneeuw, tenminste, in sommige delen van het land.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Er is namelijk een duidelijke verdeling te zien tussen noord en zuid op de kaarten die het ECMWF met ons heeft gedeeld. Zit je boven de rivieren, dan kun je een dik pak sneeuw verwachten. Daaronder neemt het af en in de zuidelijkste puntjes van het land moeten we het met een halve centimeter sneeuw doen.

De voorspelling van ECMWF.

Onzekerheden

Helemaal honderd procent zeker is de toekomst natuurlijk nooit, dus we kunnen geen sneeuwpret garanderen. Woordvoerder van Weeronline, Jaco van Wezel schetst nog een ander beeld in De Telegraaf: “Voor komende week zijn er namelijk ook een aantal scenario’s en computerberekeningen waarbij het wel kouder wordt, maar de winterkou niet zo stevig doorzet als in het eerder geschetste beeld. We kunnen dan eerder spreken van een winters speldenprikje.”

Maar gaat het wel sneeuwen, dan is er een grote kans op langdurige lage temperaturen. “Dit koude scenario met kans op strenge vorst kan na het weekend best een tijdje aanhouden”, vertelt Van Wezel: “Tijd voor sneeuwpoppen, schaatsen, boerenkool en erwtensoep zou je zeggen!”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws