doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Routekaart roept woede op: ‘doodvonnis voor de horeca’

Tijdens de persconferentie van gisteravond is de nieuwe ‘routekaart’ kort benoemd door Mark Rutte en Hugo de Jonge. Toen de nieuwe plannen eenmaal bekend werden, zorgde dat meteen voor veel frustratie.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Routekaart roept woede op: ‘doodvonnis voor de horeca’

De nieuwe routekaart van het kabinet kon meteen op een lading commentaar rekenen. Op de bijgewerkte planning is te zien hoe de coronamaatregelen zouden versoepelen als het aantal besmettingen daalt. Die gereduceerde maatregelen komen alleen behoorlijk langzaam binnen en bovendien zijn ze bij het laagste risiconiveau nog steeds vrij streng.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');
De nieuwe routekaart.

‘Doodvonnis’

Het lijkt erop dat vooral de horeca weer de dupe is van de nieuwe plannen. Koninklijke Horeca Nederland-voorzitter Robèr Willemsen noemt het een ‘doodvonnis’ voor de zijn sector. Volgens hem wordt de horeca veel te streng behandeld: "Het lijkt het er ernstig op dat het advies vanuit experts uit de sector in de wind geslagen wordt. Schandelijk. De sector kan namelijk echt verantwoord open middels slimme maatregelen. We gaan ervan uit dat het kabinet aan onze oproep gehoor geeft; in de tussentijd zullen we ons beraden op stevige acties en eventueel te nemen juridische stappen.”

Onduidelijk

Veel burgers klagen bovendien over onduidelijk bij het bepalen hoe dichtbij een volgende stap we zitten. De indicatoren op de nieuwe routekaart komen niet goed overeen met het coronadashboard van het kabinet. De routekaart wordt bovendien pas later in gebruik genomen, uit angst voor de Britse coronavariant. Op welk moment dat precies gaat gebeuren, is nog niet bekend. Ook wordt er aangegeven dat de versoepeling van de verschillende maatregelen ‘in stapjes’ gebeurt, maar een indicatie over de tijd die dat gaat kosten, wordt niet gegeven.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws