doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Laagste besmettingen sinds september - lockdown gaat nog minstens een maand door

Er wordt somber nieuws verwacht op de persconferentie. Als de verwachtingen waar zijn, wordt de lockdown nog minstens een maand doorgezet.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Laagste besmettingen sinds september - lockdown gaat nog minstens een maand door

Hoewel het aantal besmettingen inmiddels richting het niveau van september vorig jaar gezakt is, worden de maatregelen er niet soepeler op. De overheid is bang voor de Britse variant, waardoor het land nog langer op slot zal blijven. Tot 2 maart blijven de deuren van de meeste bedrijven gewoon dicht.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Desondanks vinden er wel een paar versoepelingen plaats. De basisscholen gaan waarschijnlijk op 8 februari weer open, waarna ook de middelbare scholen aan de beurt zijn. Ook kunnen non-essentiële winkels een afhaalkabinet open gaan gooien. Over een einde van de avondklok is nog weinig bekend.

Routekaart 2.0

Daarnaast is er nog een plan om een nieuwe routekaart te publiceren. De vorige, die op zijn best een week lang relevant was, hebben we al lang niet meer gezien, dus het is hoog tijd om wat overheidsgeld te spenderen aan een nieuw toekomstplan. De vraag is hoe lang het deze keer relevant blijft.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws