doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Winkels gaan mogelijk weer gedeeltelijk open

Voor het eerst in tijden zien we weer een beetje licht in de duisternis. Het lijkt erop dat per 8 februari de non-essentiële winkels weer gedeeltelijk open kunnen gaan. Heel spectaculair gaat het verschil alleen niet worden.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Winkels gaan mogelijk weer gedeeltelijk open

Ingewijden hebben tegen De Telegraaf gezegd dat de overheid van plan is weer wat deuren open te gaan zetten. Mogelijk kunnen er straks in ieder geval weer bestellingen opgehaald kunnen worden bij bepaalde winkels via het zogenaamde ‘click & collect’ systeem. Dan kunnen klanten online bestellen en vervolgens zelf naar de winkel om hun artikelen op te pikken.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De goedkeuring van dit ‘click & collect’ roept wel wat vraagtekens op, want zo'n systeem bestond al gewoon bij een groot deel van de winkels. En waar het niet gebruikt werd, kon gewoon bezorgd worden. In principe is dit dus gewoon een enorme schijnmaatregel. Maar goed, het is de eerste stap richting het einde van de tunnel, want het kabinet noemt dit als onderdeel van de opening van de exitstrategie.

Andere maatregelen

Verder heeft het kabinet nog een aantal andere opties gegeven die voor wat meer vrijheid kunnen zorgen. De basisscholen gaan waarschijnlijk als eerste open, waarna er versoepelingen voor winkeliers en contactberoepen zoals kappers komen. Ook het einde van de avondklok is een optie. Het kabinet durft nog geen datum te geven voor de versoepelingen, maar als de besmettingen blijven dalen, komen ze wel op de agenda.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws